Populära recept
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Om du som jag älskar stekt halloumi och rotsaker är det här en fullpottare! Lätt att variera i smak med olika kryddor och rotsaker, des...
-
Matinspirationen lyser med sin frånvaro, men som tur är kan man lyckas ändå ibland :) Den här salladen slängs ihop på ett kick och blir...
-
Ännu ett recept från Matmagasinets "matkasse", återigen väl godkänt! Enkelt att laga och vääääldigt god fyllning! Gjorde bara...
måndag 5 januari 2015
Fröknäcke #2 (med ägg)
Här kommer ytterligare ett recept på fröknäcke. Detta är utan något mjöl i men tack vare äggen håller det ihop riktigt fint. Min nya favorit!
1 långpanna
cirka 25 minuter, varav ugn 180 grader i 20 minuter
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön (du kan exempelvis ta hälften svarta, hälften vita)
1/2 dl linfrö
1/2 dl chiafrön (alternativt kan man ta 1 dl linfrö)
1 msk kokosolja utan smak (eller raps, kan också uteslutas)
ev krydda (t.ex. oregano, timjan, rosmarin, chili)
ev några kryddmått salt
2 ägg
- Sätt ugnen på 180 grader, alternativt 160 grader i varmluftsugn.
- Blanda alla ingredienser och smeta sedan ut i en långpanna med bakplåtspapper. Jag använder slickepott. Försök få det så jämnt som möjligt och smet ända ut i kanterna, då blir det lagom tjocklek på knäcket. Om det är krångligt kan du lägga plastfolie över och trycka ut eller använda en kavel.
- Strö över lite flingsalt om du gillar det. Avsluta med att lägga ett bakplåtspapper även ovanpå smeten.
- Låt gå i ugnen 20 minuter.
- Schmarra på!
Etiketter:
Bröd,
Frukost,
GI och lågkolhydrat,
Glutenfritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar