Populära recept
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Om du som jag älskar stekt halloumi och rotsaker är det här en fullpottare! Lätt att variera i smak med olika kryddor och rotsaker, des...
-
Den godaste potatissalladen jag vet! En klassiker sedan länge länge, hemma hos oss. Nom nom nom! För cirka 6-8 personer Ca 30 min ...
-
Jag har länge letat efter chaikrydda i livsmedelsaffärer men aldrig hittat någon, så istället har jag nu googlat fram lite olika blandn...
-
Müslin har jag gjort med recept från Allt om Mat . En god müsli med lågt GI. Passar perfekt till naturell yoghurt eller lite havre...
onsdag 14 oktober 2015
Champinjonsoppa
Enkel men vääääldigt god champinjonsoppa! Jag rekommenderar en bit fröknäcke till, som du breder rikligt med smör på och toppar med din favoritost - nom nom nom! Receptet hittade jag hos Damn Delicious.
4 (stora) portioner
Cirka 30 minuter
50 g smör
3 pressade vitlöksklyftor
600 g tunt skivade champinjoner
1 hackad lök
salt & peppar
2,25 dl rött vin
1 liter kycklingfond
2, 25 dl grädde
½-1 tsk torkad timjan
2 msk majsstärkelse (kan uteslutas)
4 (stora) portioner
Cirka 30 minuter
50 g smör
3 pressade vitlöksklyftor
600 g tunt skivade champinjoner
1 hackad lök
salt & peppar
2,25 dl rött vin
1 liter kycklingfond
2, 25 dl grädde
½-1 tsk torkad timjan
2 msk majsstärkelse (kan uteslutas)
- Smält smöret i en stor kastrull och lägg sedan i vitlöken och champinjonerna. Fräs tills champinjonerna fått lite färg, cirka 5-8 minuter. Lägg sedan i löken och låt fräsa tills den är genomskinlig, ungefär 2-3 minuter ytterligare. Rör om ofta.
- Rör i vinet och låt det koka upp. Det ska sedan koka så att det reduceras till drygt hälften, det tar omkring 5 minuter. Därefter rör du i timjan, grädde och kycklingfond. Låt soppan koka ytterligare några minuter.
- Om du vill ha soppan tjockare/krämigare kan du blanda i majsstärkelse. Börja med att blanda ut 2 msk i lite vatten, häll i soppan och låt koka in. Vill du ha ännu tjockare konsistens blandar du i mer majsstärkelse på samma sätt.
Etiketter:
GI och lågkolhydrat,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar