Populära recept
-
Inför midsommar dök det upp flera olika varianter på cheesecakes med räkor, och några med lax, i mitt bloggflöde. Av bilderna att döma ...
-
Så enkelt, så gott! Passar galet bra till grillat som t.ex. älg, nöt eller kyckling. Eller bara som en ...
-
Jösses mössa, detta brödet går inte av för hackor - så himla gott! Smakar lite som... jag vet inte, surdegslimpa och kavring på samma g...
-
Den här basilikamajon går inte av för hackor. Blanda i basilika efter eget tycke, så får du precis den smak du vill ha. Det är det allr...
-
Jag har tidigare inte varit så förtjust i broccoli, men har på senare tid ändrat mig... Det är faktiskt inte alls så tokigt! Kommer int...
söndag 8 november 2015
Vitlöksgratinerade champinjoner
Tidigare i höstas började jag att prenumerera på tidningen Matkärlek. En tidning med fokus på god och naturlig lågkolhydratkost fri från gluten, socker och tillsatser. Klockrent, tycker jag. Det går hand i hand med den matfilosofi jag själv har och jag måste säga att det är den bästa mat/recepttidningen jag testat hittills. Från den tidningen kommer det här receptet på vitlöksgratinerade champinjoner. En alldeles lagom förrätt. Serverade den idag när jag bjöd mannen min och pappan min på en trerätters såhär på fars dag. Tummen upp från dem! Till varmrätt åt vi en god gryta på älgfransyska med palsternackspuré och till efterrätt blev det glutenfri morotskaka (också från Matkärlek).
4 portioner
cirka 25-30 minuter, ugn 225 grader
4 stora champinjoner, vanliga eller skogschampinjoner
3 msk pesto, röd eller grön
2-3 pressade vitlöksklyftor
1½ dl grovt riven parmesan
1 msk olivolja
- Blanda ihop pesto, vitlök, 1 dl parmesan och olivolja.
- Bryt av champinjonernas stjälkar (använd dem till någon annan maträtt!) och fyll hattarna med röran. Strö över resten av parmesanosten. Placera champinjonerna på en bakplåtsklädd plåt eller en bottensmord ugnsform.
- Gratinera i ugnen cirka 20 minuter, eller tills de fått fin färg, i 200-225 grader.
Etiketter:
Buffé,
GI och lågkolhydrat,
Tillbehör,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Här bloggar
- Hanna
- Här bloggar jag, en något galen västgötatös, om mat i receptform. Man kan säga att detta är min digitala receptbok. Här samlar jag mina favoritrecept, recept jag vill testa och en och annan artikel om mat.
Etiketter
- Asiatiskt
- Bröd
- Buffé
- Dryck o drinkar
- Efterrätt/glass/godis
- Fisk och skaldjur
- Frukost
- GI och lågkolhydrat
- Glutenfritt
- Gratänger
- Grekiskt
- Grillat
- Grönsaker
- Huvudrätt
- Italienskt
- Kyckling
- Kött
- Lättare måltider
- Marinad
- Matsedlar
- Mellanmål
- Mjölk- och mejerifritt
- Paj
- Pasta
- Picknick
- Pizza
- Potatis o rotfrukter
- Restauranger
- Ris o quinoa
- Sallad
- Smoothie
- Sås
- Tillbehör
- Tips och idéer
- Vegetariskt
- Verktyg o Maskiner
0 kommentarer:
Skicka en kommentar